2023. szeptember 29.

Az iPhone 15 képes megmutatni a tömegben az ismerőseinket

Ha valaha jártunk zsúfolt helyen, például egy fesztiválon, vagy tömegközlekedési csomópontokon akkor tudjuk, milyen nehéz megtalálni a másikat.

Általában mindenféle támpontot szoktunk megadni, hogy melyik felirat alatt, melyik táblánál, melyik péksütisnél találkozzunk pontosan, milyen ruhában vagyunk stb. Ennek az elavult keresési módszernek az iPhone 15 most véget vetett.

UWB technológia az iPhone 15-ben

Ez az izgalmas fejlesztés a második generációs Ultra-Wideband kommunikációs chipnek köszönhető, mely nagyobb távolságból is lehetővé teszi, hogy más iPhone 15-tel rendelkező ismerőseinket pontosan megtaláljuk a Find My szolgáltatás keretein belül.

"A lehetőséget elsőként a spanyol Teknófilo YouTube-csatorna demonstrálta, nyílt téren jó 60 méterről sikerült működésre bírni a funkciót, így a kamerázó személy a kijelzőn látható nyilat követve körülbelül méteres pontossággal rátalált a keresett személyre. A funkció legjobban kültéren működik, belső terekben a falak és egyéb tárgyak erősen gyengíthetik UWB által használt rádiójeleket"

- olvasható az ORIGO oldalán

Mindemellett ez a funkció hasznos lehet akkor is, ha éppen baj van és eltűnt egy ismerősünk. Ilyen pontosan még nem tudtuk lokalizálni a másik telefonját eddig.

Mobilinternet: Tarr.hu 

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram