2023. október 02.

Alig futott be az iPhone 15 már itt is vannak a pletykák a 16-os szériáról

Bár még csak most jelent meg az iPhone 15, már most sok pletykát lehet hallani a jövő évi iPhone 16 szériáról.

Mostanra azért már pár pletyka kezd körvonalazódni, a legfontosabb persze az, iPhone 16 Pro és a Pro Max több forrás szerint is nagyobb kijelzőmérettel rendelkezhet. A 16 Pro körülbelül 6,3 hüvelyk méretű kijelzővel rendelkezhet, míg a 16 Pro Max várhatóan 6,9 hüvelyk körüli képernyővel érkezhet majd - az idei bemutatóról itt írtunk bővebben.

Az Apple részéről az első mobiltelefonjuk bemutatása óta hiszem azt, hogy teljesen megváltoztatták a mobiltelefon ipart. Erről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Ross Young kijelző-elemző szerint ez 2,5 százalékos kijelzőméret-növekedést jelent. Míg a nagyobb kijelzőméretek 2024-ben csak a 16 Pro modellekre korlátozódnak, az Apple bizonyos források szerint azt tervezi, hogy 2025-ben, az iPhone 17 megjelenésével a normál iPhone modellekre is átviszi őket.

iPhone 16

Az iPhone 16 OLED-paneljei mikrolencse-technológiát használhatnak majd a jobb fényerő és az alacsonyabb energiafogyasztás érdekében egyaránt.

Jövőre az Apple bevezethet egy csúcskategóriás "Ultra" készüléket, amelyet a 16, 16 Plus, 16 Pro és Pro Max mellett értékesítenének. A készüléket csúcsmodellként pozícionálnák, és további kamerafejlesztésekkel, nagyobb kijelzővel és talán még port nélküli kialakítással is rendelkezhetne.

Az idei Pro modellek esetében az Apple eredetileg úgynevezett solid-state hangerő-, bekapcsoló- és némítógombokat akart bevezetni, amelyek a fizikai gombokat helyettesítették volna, de "megoldatlan technikai problémák" miatt a funkciót visszavonták az iPhone 15 Pro és Pro Max modellekből, így jelenleg a pletykák alapján az Apple 2024-ig elhalasztja a solid-state gombokra való átállást és a következő évi modellekkel mutatja majd be őket.

A solid-state gombok ugyanúgy használhatók lesznek, mint a fizikai gombok, de az érintéskor nem történik tényleges gombnyomás. Ehelyett egy haptikus rezgést használnak majd a gombnyomás utánzására, és a lenyomás érzetét keltik, még akkor is, ha a gomb tényleges fizikai mozgása nem történik meg.

Ming-Chi Kuo Apple-elemző úgy véli, hogy az iPhone 16 Pro modellek a WiFi 7 technológiát alkalmazhatják majd, amely várhatóan "legalább 30" gigabit/másodperc sebességet biztosít majd, és akár a 40 Gb/s-ot is elérheti.

iPhone 16

Végre jöhet a kijelző alatti Face ID az iPhoneoknál?

Voltak olyan pletykák, hogy a 16 Pro modellek a kijelző alatti Face ID technológiát alkalmazhatják majd, de most úgy tűnik, hogy a kijelző alatti Face ID talán csak 2025-ben érkezik. A kijelző alatti Face ID technológia még a mostaninál is több felhasználható kijelző-területet tesz lehetővé, mivel nem lesz szükség a teljes dinamikus szigetre, amely miatt sokan furcsán tekintettek erre és az előzőleg bemutatott mobiltelefonra.

További tech cikkjeinkért kattints ide! 

A további tippeket pedig itt gyűjtöttük össze

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram