2023. szeptember 15.

Most már iPhone-ra is elérhető lesz az offline térkép

Ha olyan helyre tévednénk, ahol kérdéses, hogy hozzá fogunk-e férni megfelelő internetkapcsolathoz, akkor mindenképp érdemes letöltenünk az adott terület térképét előre, amennyiben nem szeretnénk eltévedni. A legújabb iOS 17-es frissítése ezt is elhozza nekünk az iPhone-okra.

iphone

Ezt a funkciót egyébként a Google maps évek óta tudja, viszont az Apple saját térképes alkalmazása idáig erre nem volt képes. A hangsúly az 'idáig'-on van, hiszen ez az iOS 17-es frissítésével megváltozik.

Miért fontos, hogy az iPhone-on az Apple Maps tudja ezt?

Mint azt az iPhone felhasználók jól tudják és tapasztalhatták a készülékeik mindaddig hibátlanul működnek, amíg a 'saját márkás' applikációkat használják. Amint bekerül a képbe a Google, vagy bármilyen Androidhoz köthető alkalmazás, egyből borul a matek és nem mindig működik minden a legolajozottabban. Ez a térkép alkalmazásokkal is így van.

"Még napjainkban sem mindig garantálható, hogy mindenhol erős mobilhálózati kapcsolat áll rendelkezésre, főleg, ha vidékre, külföldre utazunk. Ez problémát okozhat, amikor a választott térképalkalmazás segítségével próbálunk eljutni célunkhoz, mindegy, hogy autóval, gyalóg vagy tömegközlekedéssel tesszük ezt. A megoldás az, ha előre letöltjük és gyorsítótárba helyezzük a térkép azon részeit, amelyekre szükségünk lesz"

- olvasható az ORIGO oldalán.

Így tudunk letöltetni térképet a mobilunkra a Google térkép segítségével

Érdemes megnézni, ezt miképp tehetjük meg, hiszen az Apple Maps Offline térképszolgáltatása egyelőre csak béta verzióban létezik, így ezek az információk még nem érhetők el.

  1. Nyissuk meg a Google Térkép alkalmazást
  2. Keressük meg az országrészt, amit szeretnénk és töröljük az előzményeket
  3. Ez után jobb felső sarok, profil ikon, majd "Offline térképek"
  4. "Saját Térkép kiválasztása", majd rajzoljuk körbe a területet a térképen
  5. "Letöltés"

Mobilinternet: Tarr.hu 

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram