2023. augusztus 11.

Megkeseríti az Instagram a zaklatók életét

Ritkán örülünk annak, ha valakinek keresztbe tesznek, de ha ez a fajta buktatás a zaklatók irányába történik, valahogy mindig jó érzéssel tölt el minket, hiszen eggyel közelebb kerülünk a biztonságos social-media használat felé.

Az Instagram olyan lépést tett, amely nagyban megnehezíti a stalkerek dolgát, ugyanis korlátozzák az üzenetküldési kérelmek számát és tartalmát. Ez egy átlagos embernek nem is igazán jelent semmit, hiszen, ha valakinek ismeretlenül szeretnénk írni, szeretnénk felvenni a kapcsolatot vele akár személyes, vagy akár üzleti vonatkozásban, normális esetben 1-1 üzenetet küldünk, ami tartalmazza a lényeget, ha a célszemély elolvassa, biztosan értse/lássa, miről is van szó.

Forrás: Instragram

 

Sok felhasználót érintenek az online zaklatások

A zaklatás, a kirekesztés, a bullying 2023-ban javarészt online történik. Míg régen az iskola folyosóján, vagy az iskolából hazafelé tartó úton, vagy az ember munkahelyén történtek ezek személyesen, ma már a személytelenség mögé rejtőzve és ezen felbátorodva tevékenykednek a zaklatók. Mint azt már tapasztalhattuk az évek során, az emberek sokkal bátrabban készülékeik mögött, sokkal több mindent meg mernek tenni, mint személyesen, hiszen így érzésre kisebb súlya van annak, amit mondunk. Ez persze nem igaz, hiszen aki ezt elszenvedi, annak pontosan ugyanolyan súlyos ez, mintha élőben, személyesen történne.

Nagy változás ez az Instagram életében

"A jelenlegi körben két változtatást kezdett univerzálisan aktiválni a szolgáltatás. A fontosabbik, hogy a felhasználók chatelési szándék esetén egyetlen kapcsolatfelvételi felkérését küldhetnek az olyan személyeknek, akik nem követik a felhasználói profiljukat. Eddig nem volt ilyen korlátozás, így a chatelni kívánók rámenősen spamelhették az áldozataikat, hátha azok végre jóváhagyják a kommunikációt."

- olvasható az ORIGO oldalán.

Ami még nem elhanyagolható az Instagram fejlesztése szempontjából az nem más, mint hogy csak és kizárólag szöveget lehet küldeni kérelem céljából. Se videók, se hangüzenetek de még képek sem küldhetők így.

Mobilinternet: Tarr.hu

Kapcsolódó tartalmaink:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram